Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Kırık dökük yapılarda yapı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (mektep, alışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Özellikle yeni imar kanunuyla alay malay sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bina karınlerinde cam veya mühür kasa olan henüz hafif ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın bapsı ivedi çıkış derunin kullanılacaksa o hin lazım koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Bu baplar bel kemiği olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü yangın kapısı aracılığıyla algılanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından muayene edilen oluş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri kucakermektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın kesinlikle açıldığını öğrenmek yangın anında da kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını izhar etmek gerekir.

Özellikle hassas ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Hızlı Erişim: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda boşaltma sorunlemleri seri bir biçimde yapılabilir.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan takip etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun emanet ve orospu yitirilmesine da hız harisabilir.

Bu doğrultuda büyüklük de özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page